IT-ul si consultanta, domeniile cu cele mai mari medii salariale

Data publicarii: 28-07-2010 | HR/Cariere

IT-ul, consultanta si industria de petrol si gaze sunt domeniile cu cel mai bine platiti angajati, potrivit unei statistici realizate de site-ul de recrutare BestJobs.

Media salariala in IT depaseste 1.000 de euro, cea din consultanta ajunge la 920 de euro, in timp ce in industria de petrol si gaze media salariala este de 900 de euro.

Si reprezentantii firmelor de recrutare spun ca angajatii din domeniul IT sunt printre cel mai bine platiti specialisti de pe piata romaneasca.

Un studiu salarial realizat in sectorul IT de firma de resurse umane Brainspotting arata ca salariile angajatilor din domeniu s-au mentinut la nivelul inregistrat anul trecut.

Conform, studiului, salariul mediu lunar al IT-istilor variaza intre 350 si 5.000 de euro, in functie de nivelul de experienta si de specializare.

Media salariala din IT este ridicata si de salariile la nivel de top management care au ramas aproape la fel ca si anul trecut. Astfel salariul mediu al unui director IT din Romania se incadreaza intre 3.000 si 5.000 de euro lunar.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: