Cardurile adancesc diferentele sociale

Data publicarii: 28-07-2010 | Diverse

Impulsionarea consumatorilor de a achita cu cardul de credit accentueaza distributia inegala a veniturilor intre bogati si saraci, se arata intr-un studiu al Federal Reserve Bank din Boston, publicat luni.

"Ceea ce multi consumatori nu stiu este ca decizia lor de a plati cu cardul de credit implica taxe aplicate comerciantilor, cresterea pretului de retail, un transfer semnificativ de venituri de la cei care achita cash catre cei care platesc cu cardul", au declarat Scott

Schuh, Oz Shy si Joanna Stavins, autorii studiului. Practic, comerciantii maresc preturile percepute tuturor clientilor pentru a recupera subventiile acordate celor care platesc cu carduri de credit, afectand astfel persoanele cu venituri reduse, care nu folosesc carduri de credit, si avantajandu-i pe bogati, utilizatori fideli ai cardurilor.

Bogatii, avantajati

Astfel, profiturile bancilor din cardurile de credit sunt suportate, in mare masura, de cei care platesc cash, deoarece majorarea preturilor de catre comercianti duce la majorarea sumelor achitate cu carti de credit, comisioanele bancilor fiind astfel mai mari.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: