Un site propune uratilor sa aiba copii frumosi

Data publicarii: 28-07-2010 | Diverse

Un site internet de intalniri, care reuneste doar oameni 'frumosi', a lansat un forum pentru a favoriza nasterea unor copii draguti, gratie unor donatori de sperma si ovule alesi pe spranceana. Serviciul este deschis 'uratilor', arata organizatorii. Foarte criticat de internautii care vad in aceasta initiativa premisele unui 'narcisism exagerat', proiectul a fost lansat in iunie de BeautifulPeople.com, arata AFP.

Site-ul, creat in 2002 in Danemarca, se adreseaza 'oamenilor frumosi'. Pentru a fi acceptat, candidatii la recunoasterea frumusetii trebuie sa trimita cate o fotografie care trebuie aprobata de membri. Circa 600.000 de persoane din 190 tari platesc ca sa existe in aceasta comunitate virtuala fara inhibitii. Site-ul chiar a dat afara acum cateva saptamani in jur de 5.000 de membri, considerati pres 'urati' de ceilalti internauti, pentru ca luasera in greutate.

Prezentat ca o solutie de bun simt pentru parintii care se tem ca vor avea copii nu prea reusiti, noul Fertility Forum este si o 'cauza nobila pentru cei carora le este greu sa procreeze', a declarat AFP directorul general al site-ului, Greg Hodge, un englez frumos care locuieste la Los Angeles. 'Cuplurile si celibatarii care nu pot procrea au acces la forumul Fertility, indiferent daca sunt frumosi sau urati. Donatorii de sperma si ovule sunt membri ai site-ului, prin urmare sunt oameni +frumosi+ care au trecut testele de selectie', a adaugat el. 'La inceput am ezitat sa lansam oferta si uratilor', spune fondatorul site-ului, Robert Hintze, un frumos danez cu ochi albastri. 'Dar toti, chiar si oamenii mai urati, vor sa aiba copii draguti si nu putem fi egoisti', afirma el.

Greg Hodge precizeaza ca cererea de donatori frumosi a fost imediat foarte mare. 'Este un site unde donatorii seamana cu Brad Pitt, George Clooney si Angelina Jolie, prin urmare succesul este de inteles', spune el.

Richard Paulson, care conduce sectia de endocrinologie - reproducere si infertilitate - de la Universitatea California de Sud, considera ca forumul Fertility 'nu este periculos sau amenintator', ci numai 'amuzant'. 'Sa-ti alege partenerul, fie pentru a te casatori, fie pentru a avea copii, folosind informatiile online de pe un site web este, cel mult o naivitate', apreciaza el.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: