Statul pune pe drumuri investitorii straini

Data publicarii: 29-07-2010 | Economie

Pentru inregistrarea ca operatori intracomunitari, administratorii firmelor sunt plimbati inutil pe la politie, Registrul Comertului si administratiile financiare. Fara inregistrarea la Fisc, cu diverse documente (cazier judiciar, certificat constatator etc.), investitorii risca amenzi usturatoare. Termen-limita: 1 august!

Ordonanta prin care Guvernul vrea sa combata evaziunea fiscala ii are drept "victime colaterale" tocmai pe contribuabilii care isi platesc taxele corect si la timp, asa cum "Adevarul" a semnalat in mai multe randuri. De data aceasta, va prezentam modul in care companiile ce deruleaza afaceri intracomunitare (cu parteneri din tarile membre UE) sunt supuse unei birocratii pe cat de severe, pe atat de inutile.

Mai exact, este vorba despre obligativitatea administratorilor acestor companii de a parcurge un drum birocratic, in mai multe etape, intr-un termen atat de strans (1 august), incat e greu de crezut ca la inceputul saptamanii viitoare toti cei aflati in aceasta situatie vor reusi sa intre in legalitate.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: