Cele mai valoroase branduri mondiale
Data publicarii: 02-08-2010 | InternationalChiar dacă producţia a scăzut în majoritatea ţărilor lumii, brandurile din topul Forbes au avut, în 2009, cifre de vânzari similare celor din anul precedent. Companiile au avut probleme, nu şi mărcile. Apple este cel mai valoros brand din lume, evaluat la 57,4 miliarde de dolari, urmat în top de Microsoft – 56,6 miliarde dolari, Coca Cola – 55,4 miliarde de dolari şi IBM – 43 miliarde de dolari.
Nu sunt suficiente problemele cu recepţia smartphone-ului iPhone 4Nu sunt suficiente problemele cu recepţia smartphone-ului iPhone 4 pentru ca brandul Apple să fie afectat. Compania a avut probleme, însă şi-a revenit pe poziţia de top a celor mai valoroase branduri din lume. într-un clasament dominat de branduri din domeniul înaltei tehnologii – 30% din top 50, la un pas de rivalul numărul unu, Microsoft, cu o valoare a brandului de 56,6 miliarde de dolari şi urmat pe locul cinci de Google, cu un brand de 39,7 miliarde de dolari, creaţia lui Steve Jobs se află între mărcile care au rezistat în ciuda regreselor afacerilor.
Unele branduri au fost puternic lovite de criză dar şi de propriile greşeli. De exemplu Toyota, pe locul 11 în top, cu o valoare a brandului de 24,1 miliarde de dolari, a rechemat, anul trecut, în service 10 milioane de vehicule. Scorul de percepţie a calităţii atribuit Toyota a scăzut cu 20%, potrivit unui studiu ALG.
“Toyota a promovat calitatea întotdeauna şi apoi (după rechemările în service – n.r.) au arătat exact opusul”, a spus Jeffrey Parkhurst, director general al agenţiei de media Mindshare, care a colaborat cu Forbes în alcătuirea topului. Parkhurst este de părere că valoarea brandului Toyota nu ar fi avut de suferit atât de mult dacă ar fi promovat “caii putere” şi că-şi va reveni în următorii doi ani. în ciuda rechemărilor în service, vânzările Toyota au crescut cu 17% în prima jumătate a anului.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri