Crima organizata pe doua roti intra in Balcani

Data publicarii: Astazi, 03-08-2010 | Diverse

Europol avertizeaza asupra extinderii bandei Hells Angels in sud-estul Europei. Clubul de motociclisti rebeli, originar din SUA, a devenit in ultimele decenii un grup de crima organizata extrem de violent.

Considerati o amenintare extrema pentru ordinea publica in SUA, Canada, Scandinavia si Germania, unde se ocupa de perceperea de taxe de protectie si trafic de toate felurile, banda de motociclisti Hells Angels se extinde rapid in sud-estul Europei, in incercarea de a controla traficul de droguri pe ruta balcanica, avertizeaza Europol, agentia de informatii privind activitatile criminale transfrontaliere a UE.

Potrivit circularei Europol, publicata de site-ul institutiei, Hells Angels a patruns deja foarte bine in mediul interlop din Turcia si, cu o rapiditate iesita din comun, organizeaza de aici retele de trafic de droguri catre Europa Occidentala si de Nord. Agentia europeana, care intra in actiune ori de cate ori grupuri sau indivizi certati cu legea actioneaza dincolo de frontierele nationale ale statelor UE, avertizeaza ca membrii Hells Angels construiesc in prezent relatii stranse cu cluburi de motociclisti si alte grupuri infractionale din Albania, Bulgaria si fosta republica iugoslava Macedonia pentru a inchide traseul de trafic al drogurilor.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: