Cum sa-ti construiesti o cariera internationala

Data publicarii: 03-08-2010 | HR/Cariere

Visul multor profesionisti din orice domeniu este sa lucreze in strainatate. Dar consolidarea unei cariere internationale presupune mai mult decat ai putea crede la prima vedere. Iata de ce ai nevoie pentru a fi pregatit pentru o astfel de experienta:

1. Aptitudini recunoscute international

Daca vrei ca aptitudinile tale sa aiba relevanta la nivel global, ai nevoie de certificari internationale, diplome care sa fie recunoscute in tara in care planuiesti sa lucrezi. De exemplu, daca este pasionat de contabilitate si ai de gand sa lucrezi in strainatate, o certificare ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) iti va demonstra abilitatile profesionale in cadrul statelor membre ale Uniunii Europene si ale Organizatiei Natiunilor Unite.

Pana la uniformizarea sistemului de invatamant la nivel global, care sa permita o internationalizare a pietei fortei de munca, angajatorii vor cere astfel de probe ale aptitudinilor cu care te mandresti.

Mobilitatea la nivel international variaza in functie de aria profesionala. Astfel, exista domenii care, prin caracterul lor universal si aplicabil international, permit specialistilor sa lucreze in orice tara. Un exemplu il constituie specialistii IT, a caror activitate nu este substantial modificata daca lucreaza intr-o tara sau in alta. La polul opus se afla sectorul financiar sau cel juridic.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: