Va umbla BNR la rezervele in valuta?

Data publicarii: 03-08-2010 | Finante-Banci

Majoritatea economistilor ia in calcul o reducere a  rezervelor minime obligatorii la valuta cu 5%. Mutarea s-ar traduce printr-o impulsionare a creditarii in alte monede decat leul. Analistii cred ca Banca Nationala va mentine maine  dobanda de politica monetara la nivelul actual de 6,25%

Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar putea mentine dobanda de politica monetara in cadrul sedintei de maine la nivelul actual de  6,25%, insa am putea asista  la o  scadere a rezervelor minime obligatorii la valuta potrivit estimarilor economistilor chestionati de Curierul National.

Majoritatea economistilor estimeaza ca Banca Nationala va mentine dobanda-cheie in cadrul urmatoarei sedinte, insa acestia nu exclud o diminuare a rezervelor minime obligatorii la valuta de cinci puncte procentuale.

Rezervele minime obligatorii (RMO) sunt reprezentate de disponibilitati banesti ale institutiilor de credit, in lei si in valuta, pastrate in conturi deschise la Banca Nationala a Romaniei. In prezent, ratele rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si valuta sunt de 15% si, respectiv, 25%.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: