Jobul in afara, noua teapa care circula pe net

Data publicarii: 04-08-2010 | HR/Cariere

Specialistii in securitate IT nu recomanda sa dati curs unor astfel de oferte mai ales daca vi se cer si bani. Cea mai noua schema de jefuit pe internet care a aparut dupa criza este oferta de slujbe venite de pe tot felul de adrese anonime. Specialistii din domeniul IT avertizeaza curiosii sa nu dea curs unor astfel de oferte.

"Tepuitorii" se folosesc de adrese asemanatoare cu cele de recrutare europeana. La nivel european s-a facut deja o lista neagra a acestor adrese sau site-uri. Unul dintre acestea este de exemplu eurjobs.com sau eurjobs.org, foarte apropiate de un site serios din acest segment eurojobs.com. Alte site-uri "fantoma" sunt bob4-us.com sau europjob.com.

"Acest gen de mesaje spam nu este neaparat nou, insa ce e nou e faptul ca ele au inceput sa fie orientate catre Europa de Est, inclusiv Romania. Mesajele se bazeaza pe faptul ca in aceste tari somajul a crescut si sunt multi oameni care au lucrat in domenii de genul real estate", ne-a spus George Petre, Threat Intelligence Team Leader, BitDefender.

Integral in Evenimentul Zilei