Vinovat de criza ungara: guvernatorul bancii

Data publicarii: 04-08-2010 | International

In ciuda protestelor oficialilor UE de la Bruxelles si ai BCE de la Frankfurt, seful Cabinetului ungar a anuntat reducerea cu 75% a salariului guvernatorului Andras Simor, pe care il acuza de a nu fi redus la timp rata dobanzii, pentru a stimula economia, si ca isi tine averea in investitii din Cipru

Pentru ca nu a redus la timp rata dobanzii, pentru a stimula revenirea economiei ungare, si pentru ca isi pastreaza economiile in investitii din Cipru, guvernatorul bancii centrale de la Budapesta (Magyar Nemzeti Bank - MNB) este "vinovat" de criza prin care trece tara. Astfel a decis premierul ungar, Viktor Orban, care l-a sanctionat pe guvernator cu o reducere salariala de 75%.

Chiar daca nu este functionar public, cel gasit tap ispasitor, guvernatorul Andras Simor, trebuie sa se supuna unei limitari a salariului de cel mult 10 salarii medii pe economie - doua milioane de forinti (8.993 USD). Niciun ungur care lucreaza la stat nu ar trebui sa castige mai mult, a decis Guvernul, care spera ca limitarea salariilor sa contribuie la reducerile de cheltuieli cerute de FMI.

Integral in Gandul