Ce meserii se mai cauta in Romania?

Data publicarii: 04-08-2010 | HR/Cariere

Prin recrutarea online se cauta manageri, traineri si reprezentanti de vanzari. In schimb, prin ANOFM se ofera slujbe in industria textilelor si confectiilor si se cer multi muncitori necalificati. In Romania, oficial, sunt aproape 700 de mii de someri

Piata muncii incepe sa dea semne de revenire, numarul locurilor de munca ofertate crescand in prima parte a acestui an, in ciuda previziunilor negative ale analistilor si ale autoritatilor, este de parere portalul de recrutare Myjob. De altfel, autoritatile statului si-au schimbat opinia la inceputul acestei saptamani, intr-una mai optimista, anuntand ca nu vom ajunge la un milion de someri anul acesta.

Cat despre mediile prin care angajatorii isi cauta angajati, pentru a umple golurile de personal create de criza sau de a completa lipsurile pe care acestia le au, isi au fiecare particularitatile lor. Recrutarea prin mediul online, o practica tot mai la moda in ultimii ani si in Romania, in randul angajatorilor, vizeaza in principal acele departamente ale firmelor care pot sa aduca bani.

Integral in Curierul National