Geoana: Demonizarea FMI e o retorica depasita de realitate

Data publicarii: 04-08-2010 | Politica

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat marti la Realitatea TV ca "demonizarea FMI" este "un sport popular la nivel global" si o "retorica depasita de realitate", insa a adaugat ca refuzul lui Victor Ponta de a se intalni cu reprezentantii Fondului nu e un "capat de tara".

"Nu cred ca este un capat de tara refuzul lui Victor Ponta. Demonizarea FMI este un sport foarte popular la nivel global. (...) Demonizarea Fondului este o retorica depasita de realitate. Daca noi demonizam Fondul si Banca Mondiala, inseamna ca nu vorbim despre proasta guvernare din Romania", a declarat Geoana, citat de realitatea.net.

Social-democratul a avertizat insa ca uneori Comisia Europeana este cea inflexibila, nu FMI. "Din punct de vedere al discutiilor de acasa este vorba de un tandem intre FMI si Comisia Europeana. Este o colaborare foarte stransa si as spune ca Comisia Europeana este chiar mai ortodoxa decat FMI, care e mai flexibil", a mai spus presedintele Senatului.

Geoana a efectuat recent o vizita in SUA, unde s-a intalnit, pe 27 iulie, la Washington, si cu presedintele Fondului, Dominique Strauss-Kahn. Pe de alta parte, luni, Victor Ponta a anuntat ca a refuzat sa se intalneasca cu delegatia FMI. Saptamana trecuta, Ponta a spus ca cei de la FMI mint in legatura cu cifrele economice, dau romanilor "somnifere" si s-au transformat in "complicii" actualei puteri.

NewsIn