40 de miliardari americani sunt pregatiti sa-si doneze jumatate din avere

Data publicarii: 05-08-2010 | International

Din initiativa lui Buffet si Gates s-ar putea strange o suma colosala pentru asociatiile non-profit. Revista economica Fortune a estimat ca suma care s-ar strange daca jumatate dintre cei 400 de miliardari americani si-ar dona averile ar ajunge la 600 de miliarde de dolari.

Efortul lui Bill Gates si Warren Buffet de a-i convinge pe miliardarii americani sa-si doneze o parte din avere unor asociatii caritative a dat roade peste asteptari, scrie msnbc.com.

Asociatiei The Giving Pledge, fondata de cei mai bogati americani, averile insumate ale lui Gates si Buffet ridicandu-se la 90 de miliarde de dolari, i s-au alaturat alti 38 de miliardari precum primarul New York-ului, Michael Bloomberg, co-fondatorul Oracle- Larry Ellison, mogulul media Ted Turner, David Rockfeller sau regizorul George Lucas.

"Abia am inceput si am avem un raspuns uimitor (...) Nu doar ca numarul familiilor care doneaza este mare, o parte doneaza mai mult de jumatate, limita minima ceruta", a declarat Buffet.

Michael Bloomberg a spus ca cel mai bun ucru pe care il poate face cineva pentru copiii sai pentru a le arata cat ii iubeste este sa doneze unor asociatii care vor face o lume mai buna. "Darunind, ii impulsionam pe altii sa daruiasca la randul lor timp sau bani".

Integral in Realitatea.net