Cum i-a afectat criza imobiliara pe miliardarii romani

Data publicarii: 06-08-2010 | Afaceri

Inghetul de pe piata imobiliara din Romania nu poate fi topit de nicio canicula si de nicio explozie solara. Orice e scos la vanzare zace in anunturi care nu impresioneaza pe nimeni. Nu se vinde si nu se cumpara nimic. Se plang pana si Gigi Becali sau Elan Schwartzenberg, saraciti de criza cu pana la 60%.

Romanii sunt mult mai atenti ce cumpara si cat scot din buzunar. Nu sunt dispusi sa cheltuiasca mai mult de 18.000 de euro pentru o garsoniera si dau doar putin peste 40.000 pentru un apartament cu doua camere. Programul Prima Casa 2 n-a reusit nici el sa rezolve problema vanzarilor de pe piata imobiliara, iar in ultimele luni cererea in acest program guvernamental a scazut cu 30-40 de procente.

In doar doi ani, ultimii, piata imobiliara din Bucuresti a trecut de la extaz la agonie. De la cei 2.000 de euro pe metru patrat s-a ajuns la 1.000 de euro/mp util. O scadere medie de 50%, care, insa, nu se aplica in toate cazurile. Metrul pitrat intr-un apartament de doua camere din Zona Tei a scazut cu 350 de euro, ajungand la nivelul din 2006. In Titan, tot la doua camere, tot in bloc vechi, pretul a incremenit.

In Cluj-Napoca, preturile nu mai sar de 1.000 de euro pe metru patrat, chiar daca vorbim de o zona centrala.

Integral in Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: