Tinerii se tem cel mai mult ca isi vor pierde jobul

Data publicarii: 10-08-2010 | HR/Cariere

Procentajul celor care se tem ca isi vor pierde locul de munca este mult mai mare in randul tinerilor, arata un studiu realizat in Marea Britanie de firma de recrutare Randstad.

Astfel, procentajul tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18-24 de ani care se tem ca isi vor pierde jobul ajunge la 48%, fiind dublu fata de cel al angajatilor cu varsta cuprinsa intre 44-55 ani.

Principala preocupare a angajatilor trecuti de 55 de ani este aceea de a-si schimba jobul. Potrivit studiului, aproape 90% dintre angajatii care au peste 55 de ani ar dori sa-si schimbe locul de munca, in ciuda contextului economic actual si a faptului ca sunt putin increzatori in sansele lor de a-si gasi un nou job.

Doar 40% dintre acestia cred ca si-ar putea gasi un job comparabil cu cel pe care il detin in prezent. Optimismul cu privire la schimbarea locului de munca este mult mai ridicat in randul tinerilor, peste 82% dintre angajatii cu varsta cuprinsa intre 18-24 de ani si 79% dintre cei care au intre 25-34 ani cred ca isi pot gasi un job cel putin la fel de bun ca cel actual.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: