O noua criza financiara ar putea avea loc in 2015

Data publicarii: 10-08-2010 | International

Desi crizele financiare se repeta la 5-7 ani, dupa cum a subliniat seful JPMorgan Chase, Jamie Dimon, reforma sistemului de reglementare a ramas in urma.

Sistemul financiar trece printr-o criza o data la 5-7 ani, crede seful unei dintre cele mai mari banci americane, JPMorgan Chase. Declaratia a fost facuta de Jamie Dimon in ianuarie, in fata comisiei Congresului american pentru investigarea ultimelor turbulente financiare. Daca tinem cont de acest aspect, viitoarea criza financiar ar putea avea loc in 2015. Dar noul cadru de reglementari va fi si atunci departe de a fi aplicat.

Spre exemplu, Comitetul Basel pentru supraveghere bancara planuieste sa acorde bancilor ragaz pana in 2018 pentru a implementa anumite limite pentru creditare. Iar unele banci precum UBS sau Morgan Stanley au realizat in ultima perioada angajari masive pentru departamentul de tranzactionare, in contrast cu intentia autoritatilor de a ingradi asemenea activitati bancare. Expertii considera ca autoritatile de supraveghere vor ramane incapabile sa gestionaze riscul unei crizei financiare pentru cel putin 8-10 ani.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: