Turnatorii de pe Wall Street, recompensati de Guvernul american

Data publicarii: 10-08-2010 | International

Arbitrul pietei financiare americane, SEC (The Securities and Exchange Commission), se asteapta la o crestere exponentiala a numarului de fraude raportate pe Wall Street, odata cu introducerea in legislatia americana a unor bonusuri pentru cei care divulga existenta unor astfel de nereguli, scrie Financial Times.

"In aceasta categorie intra angajatii unei companii, brokerii sau orice firma de care poate ca nici n-au auzit. Suma primita va fi proportionala cu prejudiciul pe care il vom putea preveni", a declarat Stephen Cohen, oficial in cadrul SEC.

Potrivit acestuia, institutia se asteapta la un feed-back puternic, cu efecte benefice, intrucat bonusurile s-ar putea ridica la o suma de sapte cifre.

Aceste premii substantiale fac parte dintr-un pachet de reglementari menite sa reformeze Wall Street, care a devenit lege luna trecuta.

Cei care vor divulga informatii originale care se vor solda cu o actiune de succes a SEC sunt indreptatiti sa primeasca intre 10 si 30% din orice sanctiune mai mare de un milion de dolari.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: