Cum am cucerit Spania in 10 ani

Data publicarii: 10-08-2010 | Diverse

Romanii au devenit cei mai numerosi imigranti din statul iberic, dupa ce multi latino-americani si nord-africani au fugit din calea crizei. Vantul crizei sufla puternic si peste Peninsula Iberica, insa tot e mai bine decat acasa, par sa-si fi spus romanii plecati sa-si gaseasca un rost acolo.

Impinsi de saracie si de lipsa de perspective din tara, multi dintre ei si-au intemeiat acolo familii, si-au ridicat case si vor sa le ocroteasca si pe "vreme rea". O parte au avut ganduri sa se intoarca in tara, insa au fost tinuti in loc de birocratia romaneasca, de salariile mici si de locurile de munca putine.

Deocamdata, un lucru este clar: romanii s-au speriat de noua conjunctura economica mai putin decat marocanii sau ecuadorienii, celelalte nationalitati care domina clasamentul.

Asa se face ca - dupa ce alti straini au facut drum intors - au ajuns cea mai numeroasa comunitate de imigranti: peste 793.000 de conationali erau inregistrati oficial la sfarsitul lunii iunie, potrivit unor date publicate saptamana trecuta de Observatorul Permanent pentru Imigratie.

Integral in Evenimentul Zilei

 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: