Guvernul prioritizeaza flexibilizarea Codului Muncii, pentru stimularea angajarilor

Data publicarii: 10-08-2010 | Economie

Guvernul si Ministerul Muncii au ca prioritate flexibilizarea Codul Muncii si renuntarea la 'politicile sociale abuzive', pentru a incuraja ocuparea fortei de munca in Romania, a afirmat, luni, Andreea Paul-Vass, consilierul pe probleme economice al premierului Emil Boc.

Intr-un articol postat pe blogul sau, ea a subliniat existenta decalajelor dintre Romania si celelalte state membre ale Uniunii Europene in privinta ocuparii populatiei.

'Recuperarea decalajelor fata de tarile dezvoltate ne obliga sa revizitam in pasi alerti Codul Muncii in sensul flexibilizarii, sa crestem varstele de pensionare, respectiv sa stimulam munca printr-un mediu prietenos necesar crearii de noi de locuri de munca si prin renuntarea la politicile sociale asistentiale abuzive. Toate aceste obiective sunt prioritare la nivelul anului actual pentru Ministerul Muncii si pentru Guvern', sustine Andreea Paul-Vass.

Potrivit unei statistici din luna august a Eurostat, postate pe site-ul personal al consilierului premierului, in Romania rata ocuparii fortei de munca in anul anul 2009 a fost de 58,6%, sub media Uniunii Europene, de 64,6% in acelasi an, cifrele fiind raportate la populatia cu varste intre 15 si 64 de ani.

La nivelul UE, cota de 64,6% a fost inregistrata in urma unei scaderi, dupa sapte ani de evolutii constant pozitive.

Pentru prima data, in UE a scazut rata ocuparii in randul femeilor, la 58,6% in anul 2009, ramanand mult sub nivelul de ocupare a barbatilor, a mai aratat Vass.

Integral in Agerpres

 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: