Romania decade tot mai mult in ochii investitorilor straini

Data publicarii: 11-08-2010 | Economie

Increderea intreprinzatorilor in mediul de afaceri din Romania s-a deteriorat in ultimele trei luni. Tara noastra "se bate" pentru noi investitii straine cu Polonia, Bulgaria, Cehia si Ungaria, iar situatia nu este atat de buna comparativ cu aceste state

Situatia economica din Romania, la care se mai adauga si lipsa unor masuri concrete care sa stimuleze mediul de afaceri, fac ca tara noastra sa nu mai fie atat de atractiva pentru investitori.

In acest context, se pare ca increderea investitorilor in mediul de afaceri din Romania s-a inrautatit semnificativ in aceasta vara, dupa trei trimestre de evolutie pozitiva, in timp ce climatul din mediul de business s-a imbunatatit in regiune, cu situatii semnificativ mai bune in Rusia sau Ucraina. "In Romania, noile masuri de austeritate vor impinge tara intr-o noua contractie economica in acest an, iar parerea investitorilor despre mediul de afaceri s-a deteriorat pentru prima data in acest an", informeaza Mediafax. Astfel, indicele increderii oamenilor de afaceri in economie a scazut in Romania la 11 in luna iulie, de la 18 in aprilie, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat odata la trei luni de Reuters si OeKB Austria.

La nivelul Europei Centrale si de Est, indicele a urcat de la 21 la 23 in aceeasi perioada, cele mai puternice imbunatatiri fiind inregistrate in Ucraina (de la -11 la 10) si Rusia (de la 25 la 35).

Integral in Curierul National