MDRT vrea sa incheie un parteneriat cu Facebook pentru promovarea turismului romanesc

Data publicarii: 13-08-2010 | Turism

Reprezentanti ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) s-au intalnit joi cu unul din oficialii Facebook, Mark Cowan, pentru a analiza modul in care platforma si aplicatiile Facebook pot ajuta la promovarea turismului romanesc, a anuntat ministerul.

Astfel, in cadrul intalnirii au fost analizate perspective de colaborare in cadrul unui parteneriat strategic in domeniul marketingului intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Facebook.

"Echipa Facebook este incantata de posibilitatea de a fi implicata in acest proiect. Credem ca legatura creata intre utilizatori si brand, prin social advocacy, va crea un mesaj extrem de puternic in cadrul platformei Facebook", a declarat Mark Cowan.

Reprezentantul Facebook a subliniat ca un parteneriat cu o institutie guvernamentala constituie o noutate si pentru companie, sperand ca experienta dobandita in campaniile comerciale derulate prin intermediul acestei platforme sa poata fi folosita in campaniile viitoare de promovare a Romaniei ca destinatie turistica.

Brandul turistic al tarii a fost lansat pe 29 iulie la Shanghai, in China, la Expo 2010. Chiar in ziua lansarii, in mass-media a fost remarcata asemanarea dintre frunza din noul logo de promovare turistica a Romaniei si logo-ul unui proiect de transport international. Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat in legatura cu zvonurile aparute privind plagiatul logo-ului ca intreg conceptul a fost cumparat cu toate drepturile de autor si ca situatia este legala.

Si realizatorul brandului, asocierea THR/TNS, a precizat la solicitarea MDRT ca brandul de turism al Romaniei si toate componentele sale sunt creatii proprii si, ca urmare, trebuie considerate originale.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: