Clientii Credit Europe vor da in judecata banca

Data publicarii: 13-08-2010 | Finante-Banci

Peste 200 de clienti ai Credit Europe Bank au mers ieri la sediul sucursalei din Brasov pentru a-si verifica depozitele. Cei mai multi au rasuflat usurati. "Am 5.000 de lei depusi la banca si, din fericire, sunt acolo", a spus Elena Popescu (78 de ani).

Numarul plangerilor depuse la OPC a ajuns ieri la 23, iar suma vehiculata ca ar lipsi din conturile clientilor depaseste un milion de euro. Cei mai multi clienti care s-au trezit cu conturile goale spun ca in prealabil au fost informati, prin documente oficiale, ca nu le lipseste niciun banut.

"Avem de 10 ani acest cont. In fiecare luna, mama mea ridica dobanda si verifica depozitul. Saptamana trecuta am primit niste hartii din care reiese ca banii au fost extrasi din 2009. Cred ca s-a tinut o «dubla contabilitate»", a spus Vasile Vacean. Omul sustine ca, si in eventualitatea in care banca ii va restitui suma de 65.000 de lei pe care o avea in cont, este hotarat sa ceara daune institutiei bancare.

Vicepresedintele bancii centrale Credit Europe Bank, Omer Tetik, venit ieri la Brasov pentru a sta de vorba cu clientii. "Am inceput sa facem plati catre cei care au depus reclamatie si toti oamenii isi vor recupera banii", a spus Tetik. Printre cei cercetati se afla si Otilia Negrila, directorul de operatiuni al bancii, care a fost suspendata din functie.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: