2025 - Apocalipsa pentru soferi

Data publicarii: 16-08-2010 | Diverse

Daca Romania nu va avea cel putin 1.500 km de autostrada, vom ajunge sa circulam, pe multe drumuri importante, cu 4 km/h. Romania ar trebui sa construiasca 80 km de autostrada pe an, altfel nu vom mai avea pe unde circula. Romania va avea nevoie in urmatorii 15 ani sa con-
struiasca 1.200 de kilometri de autostrada, estimeaza specialistii in trafic de la mai multe firme de proiectare si consultanta din domeniul infrastructurii rutiere. In caz contrar, se va ajunge la situatia in care pe cateva mii de kilometri de drumuri nationale, din totalul de 16.000 de kilometri, capacitatea de circulatie va fi depasita de doua ori. Romania are deocamdata doar 300 de kilometri de autostrada. Aceasta inseamna ca pentru a putea circula decent pe drumurile nationale va trebui sa construim pana in 2025, in medie, 80 de kilometri pe an.

Cum se fac calculele?

Pentru a ajunge la aceste rezultate, expertii contactati de RL au realizat prognoze de trafic atat in ipoteza construirii autostrazilor, cat si in absenta acestora. Prin compararea celor doua situatii, specialistii au putut calcula cum este influentat traficul de pe reteaua rutiera existenta de constructia unor noi artere de circulatie. Calculele se fac cu programe specializate in care sunt introdusi mai multi indicatori, precum evolutia PIB, a indicelui de motorizare, a populatiei, ocuparea fortei de munca etc.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: