Cat de mult mai pot scadea preturile?

Data publicarii: 18-08-2010 | Imobiliare

Valoarea Indicelui national imobiliare.ro pentru luna iulie 2010 indica o scadere de 1% fata de luna precedenta, ajungand la 1.151 euro/mp util, cea mai mica valoare inregistrata de la inceputul crizei imobiliare.

Chiar daca si in iulie, preturile au confirmat evolutia inregistrata in lunile anterioare, fiind atinse noi praguri minime la diferite categorii de apartamente in majoritatea oraselor analizate, ritmul de scadere a fost mai putin spectaculos. De altfel, ultima saptamana a intervalului a adus o usoara revigorare a pretului in majoritatea oraselor din tara.

In Bucuresti a fost atins un nou prag minim in luna iulie, indicele imobiliare.ro indicand o valoare medie de 1.245 euro/mp util pentru apartamentele noi si vechi din Capitala, in scadere cu 2,4%, fata de luna precedenta. Tendinta de scadere a fost resimtita atat la nivelul apartamentelor vechi din Capitala, cat si la nivelul celor noi, chiar daca ritmul de scadere a fost total diferit. Garsonierele s-au ieftinit cel mai mult, cu 3,1%, urmate de apartamentele cu doua si trei camere, 3%.

Brasovul este orasul unde preturile apartamentelor au cunoscut cel mai mare ritm de scadere in iulie, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare avand o valoare de 907 euro/mp de suprafata utila, cu 3,2% mai putin decat in luna precedenta. La apartamentele vechi, pretul solicitat a ajuns la 905 euro/mp.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: