Reteta de facut bani: Someri angajati de forma

Data publicarii: 18-08-2010 | Diverse

Doi consilieri locali si alte 140 de persoane din Iasi sunt cercetati de Directia Nationala Anticoruptie intr-unul dintre cele mai mari dosare de frauda economica din nordul tarii. Cei doi alesi, considerati capii retelei, sunt acuzati ca impreuna cu patronii a 15 firme ar fi angajat someri sau absolventi pentru a pune mana pe subventii de la stat.

Nu mai putin de 140 de persoane din localitatile iesene Gorban si Raducaneni vor da cu subsemnatul la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) la sfarsitul lunii intr-unul dintre cele mai mari dosare de frauda din banii statului.

Oamenii sunt cercetati pentru inselaciune, spalare de bani, constituire si aderare la un grup infractional organizat, fals in inscrisuri sub semnatura privata. In ultimii patru ani, acestia ar fi reusit sa tepuiasca statul cu cel putin un milion de lei.

Inginerii financiare

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, ideea afacerii ar fi pornit de la doi consilieri locali, la inceputul lui 2007. Alesii au pus la cale o reteta de luat bani de la stat prin inginerii financiare. Lucian Lupu din Raducaneni si Gabriel Barbalata din Gorban ar fi profitat de Legea 76/2002, privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, si ar fi facut avere.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: