Comisar la Garda Financiara, arestat preventiv pentru luare mita

Data publicarii: 18-08-2010 | Actualitate

Tribunalul Bucuresti a hotarat arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Bogdan Alexandru Nichitelea, comisar in cadrul Garzii Financiare - Sectia Bucuresti, fiind prins in flagrant delict in timp ce primea mita. De asemenea, instanta a hotarat cercetarea in stare de libertate a altui comisar, Marian Iulian Anghel, cercetat in acelasi dosar, insa, fata de aceasta decizie, procurorii anticoruptie au formulat recurs.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de cei doi inculpati, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de luare de mita.

Cei doi comisari au fost retinuti, marti, de procurorii DNA, ei fiind prinsi in flagrant delict in timp ce primeau de la denuntator suma pretinsa de 5.000 de lei.

"Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmite de procurori a rezultat ca la data de 16 august, cu ocazia unui control efectuat la o societate comerciala din Bucuresti, inculpatul Nichitelea, insotit de inculpatul Anghel, ambii comisari in cadrul Garzii Financiare, i-au pretins administratorului societatii (denuntator in cauza) suma de 5.000 de lei pentru a aplica o amenda mai redusa in raport cu neregulile constatate si pentru a nu suspenda activitatea societatii comerciale", se arata intr-un comunicat al DNA.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: