Despagubit de banca pentru un comision abuziv

Data publicarii: 19-08-2010 | Finante-Banci

Un barbat din Turnu Severin a primit de la sucursala Volksbank despagubiri de aproape 10.000 de lei, dupa ce Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) a solutionat o plangere in care acesta sesiza ca rata la creditul imobiliar i-a fost marita nejustificat.

Clientul are un credit de 150.000 de lei pe 25 de ani, insa rata lunara "a explodat". Inspectorii de la Protectia Consumatorilor Mehedinti au aflat ca banca a aplicat comisionul de risc si dupa perioada prevazuta in contract: "Consumatorul trebuia sa plateasca acel comision de risc timp de un an, dupa care, daca nu inregistra intarzieri la plata ratelor, comisionul trebuia suspendat. Comisionul a fost incasat in continuare, iar dobanda s-a marit de la 5,25% la 7,10 %. In decurs de doi ani, consumatorul a platit in plus 9.970 de lei. Noi am sanctionat banca respectiva cu suma de 190.000 lei", a explicat Ionut Sibinescu, directorul CJPC Mehedinti.

Barbatului i-au fost returnati banii pe cale amiabila, astfel ca nu a fost nevoie ca dosarul sa ajunga in instanta. La Comisariat s-au mai primit 90 de plangeri pentru aceeasi unitate bancara, iar 35 au fost trimise in instanta pentru solutionare.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: