FMI vede o crestere economica globala de 5,1%

Data publicarii: 04-09-2006
 logo Fondul Monetar InternationalFondul Monetar International (FMI) isi va modifica pozitiv estimarea privind cresterea economica globala, de la 4,9% la 5,1%, informeatza Reuters, care citeaza un raport al agentiei de presa italiene ANSA. Conform unui document preliminar al raportului "World Economic Outlook" obtinut de ANSA, FMI si-a ridicat previziunile pentru zona euro si China, dar a schimbat negativ perspectiva asupra economiei Statelor Unite ale Americii (SUA).

Cresterea economica medie in zona euro va fi de 2,4%, fata de estimarea de 2% din luna aprilie, iar economia Chinei va creste cu 10%, fata de prognoza initiala de 9,5%. Economia SUA va creste cu doar 3%, fata de estimarea din aprilie de 3,4%, conform ANSA.

Potrivit FMI, economia italiana va creste cu 1,5% de la 1,2%, dar a micsorat previziunea pentru anul 2007, de la 1,4% la 1,3% si va avea, anul viitor, un deficit bugetar de 4,1% din produsul intern brut (PIB). Primul ministru italian Romano Prodi a declarat ca va adopta masurile necesare  pentru a aduce deficitul bugetar sub 3% din PIB.

In evaluarea FMI, datoria publica a Italiei se va majora, anul viitor, la 104,8% din PIB fata de estimarea initiala de 103,7% din PIB.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: