21 la suta dintre romani sunt dispusi sa paraseasca tara

Data publicarii: 23-08-2010 | Diverse

Daca orice om de pe planeta ar putea sa emigreze oriunde isi doreste, tara noastra ar ajunge un stat depopulat. Asta pentru ca romanii declara, intr-un procent destul de mare, ca ar vrea sa se mute peste hotare, iar strainii nu s-ar inghesui sa vina pe plaiurile mioritice.

"Nicaieri nu-i ca acasa" este - se pare- un proverb depasit. 21% dintre romani ar pleca imediat din tara, daca pe planeta s-ar putea emigra "la liber", arata un sondaj Gallup. La fel de putin legati de locurile natale sunt sarbii, bolivienii si vietnamezii.

La polul opus se afla locuitorii din statele dezvoltate. Statele cu nivel de trai ridicat precum Singapore, Canada, Elvetia sau Australia si-ar dupla sau chiar tripla populatia.

Care este situatia in tarile vecine? Populatia Bulgariei ar creste cu un procent, cea a Ungariei ar scadea cu 15 procente, iar cea a Ucrainei ar scadea cu 20%. Asadar, niciunul dintre statele vecine nu ar suporta un proces de depopulare la fel de mare ca Romania. Cu exceptia Moldovei, care ar ramane fara 35% din populatie.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: