Merkel a fost pusa la zid de marile companii

Data publicarii: 23-08-2010 | International

Sefii a peste 40 de corporatii au semnat o petitie prin care atentioneaza asupra viitorului economic incert al Germaniei. Deutsche Bank, BASF, Metro, Siemens si Bertelsmann sunt doar cateva dintre companiile nemultumite de actiunile Cancelariei de la Berlin.

Recent, principalii producatori de energie din Germania au amenintat ca vor inchide din centrale, in cazul in care Cancelaria va aproba noul plan de impozitare a energiei nucleare. Acum, reprezentantii celor mai mari companii care au operatiuni in statul german au trimis o scrisoare deschisa Angelei Merkel.

Cancelarul Germaniei, prin care sustin ca noua taxa ar putea afecta viitorul economic al tarii, informeaza "The Wall Street Journal". Astfel, ei au anuntat ca impozitarea energiei nucleare, in lipsa unei alternative sustenabile, va fi duce la diminuarea investitiilor din partea corporatiilor.

"Sunt foarte multe in joc: siguranta zilei de maine si viitorul Germaniei ca un centru al afacerilor. Asta ne priveste pe toti", se arata in documentul publicat de mai multe publicatii germane.

Front comun

Preturile pentru energie ale Germaniei, peste media celor practicate in Uniunea Europeana, reprezinta o problema delicata pentru corporatii, ale caror fabrici si birouri consuma aproximativ 50% din productia totala de electricitate.

Doar BASF, cel mai mare producator de farmaceutice din lume, este responsabil pentru mai mult de 1% din consumul total de energie din Germania. Un purtator de cuvant al Bertelsmann, trust de presa cu operatiuni in 63 de tari si cu peste 100.000 de angajati, a afirmat ca directorul executiv Hartmut Ostrowski a semnat scrisoarea comuna pentru ca "sursele de energie regenerabila sunt cheile viitorului".

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: