Berceanu: Vor exista disponibilizari la CFR, pentru reducerea cheltuielilor

Data publicarii: 23-08-2010 | Actualitate

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat luni ca ministerul a pregatit un program care prevede disponibilizari la CFR pentru reducerea cheltuielilor dar ca, daca sindicatele vor veni cu solutii, numarul reducerilor de personal ar putea fi diminuat.

"Am pregatit un program care inseamna reducerea cheltuielilor. In acest program exista un numar de disponibilizari, dar daca sindicatele cu care ma intalnesc astazi (luni, n.r.) vin si cu alte propuneri sau solutii, numarul acestora ar putea fi diminuat. Trebuie sa gasim solutiii an cazul societatilor feroviare, care au pierderi de 600-700 milioane lei pe an", a spus Radu Berceanu.

Acesta a mai precizat ca la calea ferata, pe partea de calatori, subventia este de 1,3 miliarde lei anual, cu care se va inchide bugetul de venituri si cheltuieli al CFR Calatori.

Ministrul Radu Berceanu se va intalni luni cu toate sindicatele din domeniul feroviar pentru discutii si negocieri legate de propunerile de scadere a cheltuielilor si crestere a veniturilor companiilor feroviare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: