Salarii inghetate la o treime din companii

Data publicarii: 24-08-2010 | Afaceri

Recesiunea economica a adus inghetarea sau scaderea ritmului de crestere a salariilor. Efectul a fost ca angajatii si-au pierdut increderea, iar companiile incearca sa-i atraga prin alte tipuri de recompense.

Cresterile salariale bugetate pentru 2010 se situeaza in jurul valorii medii de 4,5%, la jumatatea celei inregistrate in cursul anului trecut, fiind determinate de performanta individuala si de performanta organizatiei, potrivit unui studiu dat publicitatii ieri de compania de consultanta Consulteam. "Studiul Salarial Mercer 2010" arata ca  procentele de cresteri salariale acordate de catre companii difera in functie de sectorul din care fac parte, aproximativ 30% dintre companii neacordand nicio crestere salariala in 2010.

Jumatate din companii, mai ales in sectoa-rele IT, productie si vanzari de bunuri de larg consum si industria energetica, continua sa faca angajari. Ancheta mai arata ca Bucurestiul inca pastreaza un avans fata de restul regiunilor geografice din Romania in privinta valorilor intregului pachet al remuneratiei. Salariul de baza este mai mare cu procente variabile, diferentele fiind mai mari la posturile de management.

Integral in Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: