Retelele sociale - viata personala la serviciu

Data publicarii: 24-08-2010 | HR/Cariere

Facebook, Twitter, LinkedIn sau MySpace fac parte acum din activitatea cotidiana a oricarui angajat care are internet la job. Beneficiile socializarii online sunt adesea umbrite de efectele ei negative. Retelele sociale isi dovedesc utilitatea atunci cand aduc beneficii pe plan profesional, dar pot avea efecte catastrofale cand depasesc rolul de sarcina de serviciu.

Fie ca vrem sau nu sa -acceptam, fie ca participam activ sau suntem spectatori la progresul tehnologic, dezvoltarea retelelor de socializare ne influenteaza atat stilul de viata, cat si comportamentul la serviciu.

"Am cont pe Facebook de aproape un an si intru zilnic sa vorbesc cu prietenii. Am pus poze de pe unde am colindat in vacante si, recent, m-am bucurat ca am reluat legatura cu o fosta colega de scoala primara", marturiseste -Adina M., de profesie economist la o companie dintr-un oras de provicie.

La randul sau, Alexandra B., o jurnalista de 28 de ani din Bucuresti, spune ca si-a facut cont pe Facebook pentru ca a convins-o o prietena din SUA, fosta colega la scoala de muzica. "La o vizita in tara mi-a spus ca are fotografii pe pagina ei, acolo isi anunta concertele si tot acolo discuta cu prietenii din toata lumea. Pe principiul, «daca nu esti pe Facebook, nu existi», am cedat", afirma Alexandra.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: