Cum sunt furate bancile de angajatii proprii

Data publicarii: 24-08-2010 | Finante-Banci

Politistii spun ca angajatii bancilor stiu cel mai bine cum sa "fenteze" sistemul, iar inselaciunile comise cu ajutorul lor sunt aproape perfecte.

Cartile de identitate false si adeverinte de venit completate cu datele  unor firme "fantoma" au inceput sa apara din ce in ce mai des in dosarele de creditare ale unor banci si ale altor institutii financiare din Romania. Politistii spun ca acest tip de inselaciuni nu este inca necontrolabil, dar legislatia permisiva din domeniul financiar-bancar si superficialitatea angajatilor unor banci creeaza un mediu propice dezvoltarii unor astfel de infractiuni.

Potrivit sefului Serviciului Criminalitate Financiara din cadrul IGPR, comisarul-sef Alexandru Moraru, "criminalitatea bancara comporta doua componente: infractiuni comise de persoane din afara bancilor, a caror victima este banca si infractiuni care se comit in interiorul bancilor, de catre angajati ai acestor institutii, cu sau fara complicitatea persoanelor din exteriorul bancilor". Inselaciunile venite din afara institutiilor bancare sunt comise de obicei de grupuri bine organizate, conduse de o persoana "cu experienta" in astfel de infractiuni.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: