Ajutorul dat de SUA bancilor, la secret

Data publicarii: 27-08-2010 | International

Rezerva Federala, banca centrala a SUA, refuza sa dezvaluie detaliile imprumuturilor de urgenta acordate institutiilor bancare in timpul crizei financiare.

Rezerva a cerut unei Curti de Apel sa amane implementarea deciziei altei instante, care obliga institutia sa scoata la lumina detaliile creditelor acordate pentru salvarea unor banci. Programul de asistenta financiara de urgenta al SUA prevedea stimularea economiei, insa acum contribuabilii cer dezvaluirea tuturor aspectelor legate de imprumuturi.

Principala nemultumire a acestora este ca, in urma ajutorului primit, multe banci si-au revenit, in timp ce economia nationala si nivelul de trai al cetatenilor raman sub semnul intrebarii, iar rata somajului a crescut in august la 9,7%. Cu toate acestea, Rezerva Federala refuza sa dezvaluie numele bancilor si sumele acordate, motivand decizia prin dorinta de a proteja institutiile si de a mentine increderea populatiei in acestea.

"Amanarea este necesara pentru a permite consiliului sa se consulte cu Departamentul de Justitie pentru a face apel la Curtea Suprema", a declarat David Skidmore, purtator de cuvant al Rezervei, citat de Reuters.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: