Fost oficial FMI: Romania risca falimentul in urmatorii 2-3 ani

Data publicarii: 31-08-2010 | Finante-Banci

Romania este printre tarile est europene care ar putea da faliment in urmatorii 2-3 ani, sustine Kenneth Rogoff, profesor la Harvard si fost economist-sef la FMI... Intr-un interviu pentru revista austriaca Profil, citat de Bloomberg, economistul american spune ca Romania este in pericol din cauza poverii prea mare a deficitului bugetar.

Romania a fost deseori identificata drept un stat cu un grad ridicat de pericol. In ultimele cinci luni, spre exemplu, prima de risc a Romaniei s-a aflat deseori in topul tarilor cu cel mai ridicat grad de risc, clasament realizat de CMA DataVision. Acum, fostul sef al FMI vine cu o noua declaratie alarmanta: Romania, alaturi de Ucraina si Ungaria, se afla printre putinele tari est-europene care ar putea da faliment in urmatorii 2-3 ani.

Nu toate tarile din regiune vor reusi sa treaca de procesul de consolidare a deficitelor bugetare, a spus Rogoff pentru revista austriaca Profil. Economistul american subliniaza, insa, ca nu se poate prezice cu exactitate ce tari vor da faliment.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: