Bula aurului, precursoarea unei noi crize globale

Data publicarii: 02-09-2010 | Finante-Banci

Pretul metalului pretios creste neintrerupt si este asteptat sa creasca indiferent de recaderea in recesiune sau de cresterea viguroasa a economiei, ceea ce indica o bula speculativa pe care magnatul american George Soros a prezis-o de la inceputul anului, dar a carei "spargere" poate arunca lumea in haos

Goana dupa aur a investitorilor din toata lumea - care a dus la stabilirea de noi si noi recorduri de pret, de-a lungul lui 2010 - indica faptul ca bursele din intreaga lume sunt prinse intr-o bula noua speculativa. Prezisa cel putin de la inceputul lui 2010 de magnatul american George Soros, "bula aurului" va continua "umflarea" anul viitor, dar o "spargere" este inevitabila.

In portofoliul cumparatorilor se afla deja suficiente tone de aur pentru a umple de doua ori toate seifurile din Elvetia si pretul metalului se afla in cel de-al zecelea an consecutiv de crestere, respectiv in cea mai lunga asemenea perioada din ultimii 90 de ani, noteaza Bloomberg.com. Toata lumea cumpara si se poate lauda ca a facut "o afacere buna", vazand preturile si mai mari peste cateva luni.

Integral in Gandul