Franks (FMI): Romania trebuie sa continue reformele pentru reluarea cresterii economice

Data publicarii: Astazi, 06-09-2010 | Economie

Romania are nevoie in continuare de reforme pentru reluarea cresterii economice, a declarat sambata seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, referindu-se la continuarea restructurarilor in sectorul public si la reforma sistemului de pensii.

"Nu este nevoie de o consolidare la un asemenea nivel in 2011 si in 2012. Dar asta nu inseamna ca nu este nevoie de reforme pentru a relua cresterea economica mai repede, pentru ca Romania sa devina o economie mai competitiva. (...) Absolut, este nevoie sa fie continuata restructurarea sectorului public si avem cateva initiative acum, ma refer la reforma sistemului de pensii care va veni in urmatoarele luni. Avem o a doua runda de reforma a salariului in sectorul public", a declarat Franks.

El a spus ca ajustarile din acest an au fost substantiale, dar ca au fost masuri dificile, care trebuia luate pentru stabilirea echilibrului fiscal. Oficialul FMI a mai declarat ca trebuie continuata si restructurarea sistemului de beneficii sociale.

De asemenea, reprezentantul FMI a declarat ca este preocupat de problema arieratelor. "Avand arierate in sectorul public este rau nu numai pentru sectorul public, dar este rau si pentru sectorul privat", a spus Franks.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: