MFP vrea sa imprumute luni un miliard de lei de la banci

Data publicarii: Astazi, 06-09-2010 | Economie
Ministerul Finantelor Publice organizeaza, luni, o licitatie pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, in valoare de un miliard de lei, cu scadenta la sase luni, potrivit calendarului de emisiuni de titluri de stat publicat de MFP.

MFP vrea sa imprumute de la banci in septembrie 4,6 miliarde de lei (peste un miliarde de euro) prin sase emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat.

Pe 13 septembrie va fi organizata licitatie de certificate de trezorerie cu discount, in valoare de un miliard de lei, cu scadenta la un an.

Cea de-a patra licitatie din aceasta luna va avea loc pe 16 septembrie, pentru o emisiune de obligatiuni benchmark, cu scadenta la sapte ani, in valoare de 300 de milioane de lei, cu un cupon de 6,75 la suta, iar pe 20 septembrie o noua licitatie de certificare de trezorerie cu discount, cu scadenta la sase luni, in valoare de un miliard de lei.

Ultima licitatie din septembrie este fixata pe 27 septembrie, pentru certificate de trezorerie cu scadenta de un an, in valoare de un miliard de lei.

In primele opt luni din 2010, MFP a imprumutat de pe piata interna peste 25 miliarde de lei, dupa ce, in 2009, a atras aproape 65 de miliarde de lei.

Sursa: AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: