PFA-urile vor plati contributiile ca inainte de OUG 58

Data publicarii: 13-09-2010 | Finante-Banci


Conducerea Casei de Pensii a Municipiului Bucuresti a anuntat vineri (10 septembrie 2010) ca actul normativ pentru modificarea si completarea ordonantei 58/2010 vizeaza doar persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala din drepturi de autor sau in baza unor conventii civile, nu si persoanele fizice autorizate, acestea din urma efectuand plata contributiilor ca inaintea intrarii in vigoare a OUG 58/2010.

"Noua ordonanta vizeaza doar persoanele care obtin venituri din drepturi de autor sau conventii civile, nu PFA-urile, si defineste notiunile de venituri realizate ocazional. Ea arata ca obligatia declararii, retinerii si platii contributiilor individuale de asigurari sociale si de asigurari de somaj revine platitorului de venit.
Actul normativ cuprinde reglementari privind restituirea si compensarea sumelor ca urmare a depasirii plafonului de 5 salarii medii brute", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, directorul executiv al Casei de Pensii a Municipiului Bucuresti, Cristiana Dumitrescu.

La randul sau, Veronica Marinescu, expert in CAS al Casei de Pensii Bucuresti, a explicat ca persoanele care realizeaza, in mod ocazional, venituri de natura profesionala pe langa veniturile de natura salariala, nu datoreaza contributiile individuale si pentru aceste venituri de natura profesionala (drepturi de autor sau conventii civile). 

 

Integral in: Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: