Ion Tiriac: Anul viitor o vom duce si mai greu!

Data publicarii: 13-09-2010 | Economie
Ion Tiriac este de parere ca Romania se va adanci in criza si ca anul viitor, in loc sa incepem sa zarim luminita de la capatul tunelului, o vom duce "un pic mai greu". In plus, daca vom continua sa ne imprumutam pentru a plati pensii si salarii, spune omul de afaceri, "nu am facut nimic" si ne "subjugam" degeaba pentru alti 10 - 20 de ani. Dimpotriva, daca banii ar merge catre investitii, atunci un nou imprumut de la FMI ar fi justificat.

 "Noi am stiut ca vine criza, inca de acum 3 ani. Dar nu am stiut ca vine in halul asta! Ne-am pregatit pentru aceasta criza si am facut tot ce era de facut pana in momentul de fata, avand insa in spate si in ziua de azi resurse sa o mai ducem. Pentru ca dupa parerea mea mai dureaza!", a declarat Ion Tiriac.

"Matematica este foarte simpla: Daca Statele Unite ies, dar al treilea trimestru ma ingrijoreaza foarte mult, dupa 6 luni ies complet Germania si Franta, dupa alte 6 luni celelalte tari: Anglia, Italia, Austria, tarile nordice si asa mai departe. Si dupa 6 luni tarile emerging markets (economiile emergente - n.r.) din estul Europei. Deci daca Statele Unite cad in a doua parte a crizei din nou, adica se afunda, te uiti intre 5 si 10 ani la deflatie, la criza si la neneorocire", adauga omul de afaceri.

 

Citeste integral: incont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: