Cresterea economica in Europa, previzionata de 80 la suta dintre manageri

Data publicarii: 14-09-2010 | Economie

Increderea s-a reintors in mediul de afaceri european, patru din cinci companii estimand cresteri pe parcursul anului 2011, conform studiului realizat de European Business Awards.

Concluziile studiului "Business as usual" arata ca 80 la suta dintre managerii din Europa estimeaza o crestere in urmatoarele 12 luni. Planurile de business indraznete si regasirea optimismului au facut ca jumatate dintre toate companiile chestionate sa estimeze o crestere de cel putin 10 la suta pana la sfarsitul anului 2011.

Principalele concluzii ale studiului arata ca Europa este deschisa afacerilor si dornica de crestere economica, opt din zece firme mizeaza pe o crestere in urmatoarele 12 luni. In timp ce peste jumatate din firme prognozeaza o crestere de zece la suta sau mai mult, trei din zece companii prevad o crestere de peste 20 la suta.

European Business Awards precizeaza ca o treime din afaceri cauta sa se extinda pe noi piete in afara granitelor interne, in timp ce o firma din cinci doreste sa patrunda pe piete din afara comunitatii europene. De asemenea, o firma din trei doreste sa domine sectorul de activitate in care activeaza si isi propune sa se dezvolte, iar 29 la suta considera ca este esential sa-si diversifice oferta de produse si servicii. Numai sase la suta din companiile europene raman concentrate pe activitatea de baza.
"Pentru compania noastra, ca participant la competitia European Business Awards, acest studiu a fost o experienta revelatoare, pentru ca suntem capabili sa raportam succesul nostru la cele mai performante companii din spatiul comunitatii europene. Rezultatele acestui studiu ne incurajeaza sa privim cu optimism viitorul, anticipand o crestere a afacerilor companiei in urmatoarele 12 luni. Suntem increzatori ca succesul comercial va fi pe masura muncii si a implicarii noastre in dezvoltarea sectorului IT, extrem de important pentru economia nationala', a declarat Irina Socol, presedinte si director general al Siveco Romania.

Studiul Business As Usual a fost realizat in perioada 23 martie - 3 august 2010, cu participarea a 600 de manageri de top din intreaga comunitate europeana.

Infiintata la inceputul anului 1992, Siveco Romania este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.

Printre actionarii Siveco Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), Siveco Netherlands B.V. Avand o cota din piata romaneasca de EAS de 21,2 la suta si de opt la suta din cea de servicii IT, Siveco Romania implementeaza solutiile sale la peste 1.300 de clienti, atat institutii publice, cat si companii private.

Sursa: AGERPRES