IBM a achizitionat compania Netezza pentru 1,7 miliarde de dolari

Data publicarii: 21-09-2010 | IT&C

IBM a anuntat luni achizitionarea Netezza Corp, o companie specializata in analiza bazelor de date, pentru 1,7 miliarde de dolari, transmite AP. IBM ofera 27 dolari pentru fiecare actiune Netezza, cu zece la suta mai mult decat pretul de inchidere al actiunilor Netezza de vineri. Luni actiunile IBM au crescut cu un dolar, ajungand la 131,19 dolari.

Netezza, cu sediul in Marlborough, Massachusetts, are aproximativ 500 de angajati, iar printre clientii sai se afla: Neiman Marcus, Time Warner Inc. si Virgin Media Inc.

In mai IBM a anuntat ca va cheltui pana in 2015 aproximativ 20 miliarde de dolari pentru achizitii, pentru a-si depasi rivalii Hewlett-Packard Co, Oracle Corp si Cisco Systems Inc. IBM si Netezza spera sa finalizeze tranzactia in trimestrul patru din 2010.

Luna trecuta IBM a achizitionat firma Unica Corporation, pentru 480 de milioane de dolari.
Unica, o companie cu capital public din Waltham, Mass., va dezvolta capabilitatea IBM de a oferi companiilor suport in analiza si anticiparea preferintelor consumatorilor si va dezvolta campanii de marketing puternic directionate catre un anumit public.

Achizitia anuntata extinde portofoliul IBM de solutii software destinate automatizarii, administrarii si accelerarii proceselor centrale de business din marketing, vanzari, procesarea comenzilor. Aceasta achizitie, impreuna cu recentele preluari - Sterling Commerce si Coremetrics de catre IBM, va spori capabilitatea IBM de a raspunde cererilor clientilor de pe aceasta piata in crestere.

SURSA:  AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: