Alessandro Profumo a demisionat din functia de director al UniCredit

Data publicarii: 22-09-2010 | Finante-Banci
Directorul general al grupului italian UniCredit, Alessandro Profumo, si-a prezentat demisia din functie, dupa ce s-a aflat timp de 15 ani la conducerea bancii, demisie care a fost acceptata de Consiliul Director, a anuntat miercuri grupul.

Pana la numirea unui nou CEO, Consiliul a transferat, temporar, atributiile executive presedintelui Consiliului Director, Dieter Rampl, care va conduce grupul cu ajutorul directorilor executivi adjuncti.

Potrivit reprezentantuilor UniCredit, sub conducerea lui Alessandro Profumo, compania s-a dezvoltat, evoluand de la stadiul de jucator local la o pozitie intre cele mai importante grupuri bancare din Europa. Capitalizarea bursiera a bancii a crescut in toata aceasta perioada de la 1,5 miliarde euro la aproximativ 37 miliarde euro.

Grupul UniCredit este activ in Austria, Azerbaidjan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kargazstan, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.

In regiunea CEE, UniCredit opereaza cea mai mare retea bancara internationala cu aproximativ 4.000 sucursale si puncte de lucru. 

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: