Mitingul din Piata Victoriei s-a incheiat mai devreme decat era programat

Data publicarii: 23-09-2010 | Actualitate
Mitingul sindical desfasurat miercuri in Piata Victoriei din Capitala si soldat cu incidente intre manifestanti si fortele de ordine s-a incheiat in jurul orei 16.30, desi fusese programat sa dureze pana la ora 19.00.

Protestul, organizat de CNSLR Fratia, s-a incheiat cu doua ore si jumatate mai devreme din pricina oboselii participantilor - majoritatea veniti dimineata din tara, de la sute de kilometri distanta, dar si a incidentelor consumate in jurul orei 15.40. Atunci, mai multi manifestanti au fortat accesul catre sediul guvernului si au aruncat in fortele de ordine cu sticle de plastic, parapeti si betele de la steaguri. Jandarmii au intervenit si au calmat spiritele. Protestatarii au reclamat faptul ca fortele de ordine au folosit si spray-uri lacrimogene impotriva lor, insa reprezentantii Jandarmeriei au precizat ca a fost vorba de un singur spray, folosit izolat de un singur jandarm.

Sindicalistii au protestat fata de masurile anti-criza ale guvernului si in special fata de reducerea salariilor. Printre manifestanti s-au numarat si pensionari, nemultumiti la randul lor de cuantumul pensiilor si de nivelul de trai.

La mitingul din Piata Victoriei au participat circa 15.000 de oameni, potrivit estimarilor Jandarmeriei, insa sindicalistii spun ca au fost peste 17.000.

"Daca nu ne obtinem drepturile, atunci oamenii se vor instala definitiv in piete", a declarat presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu. Liderul CNSLR Fratia a mai spus ca protestele vor continua joi si vineri.

Inaintea actiunii de protest din fata guvernului, un alt miting sindical s-a desfasurat, incepand cu ora 12.00, in Piata Revolutiei. Acesta a fost organizat de Federatia Sanitas, afiliata la CNSLR Fratia.

Din Piata Revolutiei, protestatarii au plecat in mars spre sediul guvernului, pe traseul Bulevardul Magheru-Piata Romana-Piata Victoriei. Inainte de intrarea pe Magheru, cativa dintre ei si-au manifestat nemultumirea aruncand in Ministerul Muncii cu oua si covrigi.

Fortele de ordine mobilizate pentru actiunile sindicale de miercuri au fost formate din 1.000 de jandarmi si 800 de politisti, dintre care 350 de la Politia Rutiera.

 NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: