Vasile Blaga: Am inaintat demisia de onoare

Data publicarii: 27-09-2010 | Actualitate

Update: Cinci sefi din Ministerul de Interne demisioneaza

Mihai Capra, secretar de stat pe administratie,Olimpiodor Antonescu,seful Jandarmeriei, Petre Toba, seful Politiei, Dan Valentin Fatuloiu, secretar de stat si seful departamentului de ordine publica, Liviu Popa ,seful DGA, au la randul lor demisiile scris din posturile lor din MAI.

Conform Realitatea.net

"In aceasta dimineata mi-a prezentat demisia din functia de ministru al Administratiei si Internelor. Este o demisie de onoare", a declarat Vasile Blaga in cadrul unei conferinte de presa.

Vasile Blaga a mers la Guvern cu demisia scrisa, insa a fost oprit sa demisioneze de catre mai multi lideri din coalitia de guvernare, potrivit unor surse citate de Antena 3. Reprezentantii UDMR i-au cerut lui Vasile Blaga, in sedinta de luni a Coalitiei, sa revina asupra deciziei de a demisiona din functia de ministru al Administratiei si Internelor. Acestia au aratat ca ministrul nu poate fi facut responsabil pentru actiunile liderilor sindicali.

In cadrul sedintei de luni a liderilor Coalitiei, Vasile Blaga si-a anuntat intentia de a demisiona din functia de ministru al Administratiei si Internelor. Se pare ca Ministerul Administratiei si Internelor va ramane la PDL, astfel incat sa nu fie schimbata configuratia Guvernului.

Intentia de a demisiona urmeaza scandalului iscat de protestul de vineri al politistilor. Alaturi de Vasile Blaga, ar urma sa demisioneze si seful Politiei Romane, Petre Toba, si seful Jandarmeriei, Antonescu Olimpiodor. Potrivit lui Florin Valnei, presedintele Federatiei Politistilor, lui Vasile Blaga i s-a cerut sa ii demita pe seful Politiei si pe cel al Jandarmeriei, dar a refuzat.

Integral pe Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: