Care sunt judetele unde creditarea a crescut cel mai mult

Data publicarii: 29-09-2010 | Finante-Banci
In Bucuresti, aceasta s-a majorat cu 8,75%, de doua ori mai repede decat media pe tara
Chiar daca ritmurile de crestere a creditarii sunt puternic dete-riorate comparativ cu perioada anterioara crizei economice, in primele opt luni ale acestui an statisticile sunt usor imbunatatite fata de intervalul similar de anul trecut.

Cele mai bune rezultate sunt inregistrate de unitatile bancare din Capitala, unde, de exemplu, finantarile acordate populatiei si firmelor au crescut cu 8,75%, de doua ori mai repede decat media pe tara.

Creditarea a avansat in primele opt luni din acest an cu 7,9 miliarde de lei, atingand un nivel de 209,1 miliarde de lei, pe fondul avansului inregistrat de finantarile in valuta. In perioada ianuarie-august 2010, imprumuturile con-tractate in moneda straina au crescut cu 9,47 miliarde de lei, pana la 130,9 miliarde de lei. In acelasi timp, creditul in moneda nationala s-a con-tractat cu 1,5 miliarde de lei, pana la 78,25 miliarde de lei. In intervalul simi-lar de anul trecut, evolutia de pe piata creditarii a fost mult mai slaba, in con-ditiile in care soldul total al impru-mu-turilor crescuse de aproa-pe 10 ori mai incet, cu numai 758 de milioane de lei, creditul in lei se contractase cu 3,9 mili-arde de lei, iar cel in valuta avansase cu 4,7 miliarde de lei. 

 

integral in: Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: