Majoritatea romanilor isi vor asigura locuintele dupa 1 ianuarie

Data publicarii: 30-09-2010 | Imobiliare
Compania City Insurance estimeaza ca, pana la finele lunii ianuarie 2011, va intermedia incheierea unui numar de 25.000-30.000 de polite de asigurare obli-ga-torie a locuintelor. "Proprietarii de lo-cuinte sunt obligati sa incheie o asi--gu--rare obligatorie pana la 15 ianuarie 2011. In prezent, s-a ajuns la aproxi-mativ 50.000 de polite incheiate de Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor (PAID).

Nu este o cifra semnificativa in raport cu numarul locuintelor care trebuie asigu-rate, dar sunt optimist ca apropierea termenului-limita ii va determina pe romani sa isi asigure locuintele, asa cum se intampla, la ince-putul fiecarui an, la plata impo-z-te-lor si taxelor", a spus directorul general al asi-gu-ratorului, Nicolae Musat. El a adau-gat ca City Insurance, care este actionar PAID, a intermediat apro-xi-mativ 500 de polite de asigurare obligatorie a locuintelor.

Conform legislatiei, proprietarii de imobile sunt obligati sa incheie o polita de asigurare, prima fiind diferentiata in func-tie de tipul de locuinta (A sau B), intre 10 (B) si 20 de euro (A). Valoarea asigurata a unei locuinte este situata intre 10.000 (B) si 20.000 de euro (A).

 

integral in: Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: