Adriean Videanu spune ca Romania si-a reluat cresterea economica

Data publicarii: 08-10-2010 | Economie
PDL si-a asumat guvernarea in cel mai greu moment al istoriei post-decembriste, dar exista deja semnale ca in Romania a fost reluata cresterea economica, a declarat joi, la Giurgiu, la conferinta de alegeri a organizatiei judetene a Partidului Democrat Liberal, prim-vicepresedintele Adriean Videanu.

"Suntem in a opta luna consecutiv cu semnale de reluare a cresterii economice si in aceste zile facem calcule pentru reluarea salarizarii in sectorul bugetar, dar nu trebuie sa uitam ca PDL si-a asumat guvernarea poate in cel mai greu moment al istoriei post-decembriste", a declarat Adriean Videanu.

El spune ca PDL a venit la guvernare dupa doi ani in care banul public a fost cheltuit fara responsabilitate.

"Nu trebuie sa uitam ca am venit dupa doi ani 2007-2008 de cheltuire a banului public fara niciun fel de responsabilitate. Intr-un an 2008 cand am avut o crestere economica de 8% si un deficit bugetar de peste 15%. Ce inseamna acest lucru ca si la noi in familia fiecaruia in functie de veniturile pe care le avem si ni le gestionam fiecare, ne-am dus si ne-am imprumutat la banca si, din pacate, nu am facut investitii nici in educatia copiilor, nici in confortul personal, ci ne-am dus la carciuma la primul colt si am dat banii", a mai spus Videanu.

In continuare, el le-a urat succes ambilor candidati la presedintia PDL Giurgiu - deputatul de Dambovita, Bogdan Cantaragiu, si secretarul de stat Marin Anton - si a spus ca isi doreste ca aceste alegeri sa nu lase urme pentru ca stie "pasiunea din cadrul organizatiei judetene" si a promis in acelasi timp ca va veghea la buna desfasurare a lucrarilor conferintei de alegeri si, in acest sens, chiar a atentionat ca va evacua din sala un grup de tineri care incepusera sa scandeze numele unuia dintre candidatii la presedintia organizatiei judetene.

 

sursa: Agerpres