Noua banca Raiffeisen Bank International isi incepe activitatea

Data publicarii: 12-10-2010 | Finante-Banci
Procesul de fuziune dintre Raiffeisen Zentralbank österreich AG (RZB)  si Raiffeisen International a fost finalizat, iar noua entitate, Raiffeisen Bank Inter-na-tional (RBI), a fost  inregistrata la  Regis-trul Comercial al Curtii Comerciale de la Viena.

"RBI va pune laolalta punctele for-te ale Raiffeisen International, acelea de grup bancar de top in Europa Cen-tra-la si de Est (ECE), si ale RZB, de creator de pro-du-se cu o excelenta pozitionare pe seg-men-tul corporate", a afirmat ieri Herbert Stepic, CEO al RBI. RBI aduce sub aceeasi umbrela toate pietele vizate an-te-ri-or de Raiffeisen Inter-na-tional si RZB, mai precis afacerile cor-po-rate din Aus-tria si reteaua vasta de sub-sidiare ban-ca-re si de leasing din Europa Centrala si de Est, la care se adauga afacerile cor-po-rate din Asia si din cen-tre-le financiare ale lumii.

Conform legii austriece, RBI, in ca-li-ta-te de entitate ce achizitioneaza, este succesorul universal in ceea ce priveste principalele arii de afaceri ale RZB. Pentru clienti acest lucru inseamna ca relatia de afaceri preluata de RBI va fi mentinuta fara nicio schimbare. 

 

citeste integral: Financiarul